rosebeauty

rosebeauty
Magazinul tau de cosmetice bio, cosmetice naturale, machiaj bio si mineral

miercuri, 4 iunie 2014

Protectia solara eficienta

Ce este protectia solara si de ce avem nevoie de ea?

Protectia solara sau mai bine zis SPF ( Sun Protection Factor) este masura prin care ecranarea solara protejeaza pielea de radiatiile UVB, radiatia solara care produce arsuri, afecteaza pielea sau chiar contribuie la aparitia cancerului de piele.
  • Daca pielea ta se arde in mod normal dupa 10 minute, aplicarea unei creme cu SPF 15 te va ajuta sa stai la soare fara sa te arzi pentru aprox. 150 minute (Timp de protectie 15X10). Acestea este este o estimare care depinde in functie de tipul pielii, intensitatea luminii soarelui sau in functie de cantitatea de crema protectoare utilizata. SPF este de fapt masurarea protectiei in fata expunerii la razele UVB si nu este menita sa ajute la determinarea duratei expunerii la soare.
  •  Pentru o protectie mai buna, expertii recomanda utilizarea unei creme cu minim SPF 15 si aplicarea unei cantitati generoase (2mg/cmde piele, sau o uncie pe intregul corp) si reaplicarea la fiecare 2 ore.
  • Cele mai multe persoane folosesc mai putina crema decat ar fi nevoie, utilizand un sfert sau jumatate din catitatea necesara. Utilizand doar jumatate din cantitatea de crema necesara, nu vei face decat sa scazi drastic protectia solara (la aplicarea a jumatate dintr-o crema cu SPF 30, vei avea protectie doar de SPF 5.5!)
Scara masurii SPF (Sun Protection Factor) nu este lineara:
  • SPF 15 blocheaza 93% din radiatiile UVB
     
  • SPF 30 blocheaza 97% din radiatiile UVB
     
  • SPF 50 blocheaza 98% din radiatiile UVB
Dupa cum vedeti, protectia solara SPF 30 va ofera doar cu 4% mai multa protetie decat SPF 15.

Sau, privind in alt mod:
  • SPF 15 (protectie 93%) permite doar 7 din 100 fotoni sa penetreze epiderma.
  • SPF 30 (protectie 97%) permite doar 3 din 100 fotoni sa penetreze epiderma.
Deci, o protectie solara SPF 30 va bloca jumatate din radiatia pe care o protectie SPF 15 ar lasa-o sa treaca in epiderma dvs.



 Filtrele chimice vs filtrele naturale (minerale)

Produsele cosmetice de protectie solara de pe piata contin filtre chimice care creeaza falsa impresie de protectie impotriva razelor UVA si UVB. De ce acest lucru? Deoarece in loc sa protejeze, ele intra in piele si blocheaza receptorii de la nivelul ei astfel incat pielea dvs nu se va inrosi si nici nu va va ustura, dar urmarile se vor vedea in timp, vor aparea cat mai multe alunite (semn al protectiei precare) iar epiderma va suferi modificari la nivel celular care pot conduce la imbatranirea prematura sau chiar la cancer de piele.

Filtrele minerale sunt pe baza de dioxid de titan, mica si oxid de zinc care in momentul aplicarii cremei vor adera la piele, nu se vor absobi ci se vor comporta ca niste mici oglinzi ce vor reflecta razele solare si astfel va vor proteja epiderma. In general, cremele pe baza de filtre minerale vor lasa o usoara dara alba (datorita componentelor minerale) care nu se va absorbi ci va actiona de la nivelul pielii. Aceste creme se vor putea aplica si la bebelusii de peste 6 luni, fara reactii adverse. 

Multe persoane vor sa-si creeze propria crema de protectie solara bazata pe unturi si uleiuri din plante. Sunt acestea eficiente? Daca va doriti un bronz frumos, piele hidratata si un SPF 6, puteti folosi unt de cacao, ulei de catina, ulei de masline sau de morcov dar acestea nu garanteaza o protectie solara impotriva cancerului de piele. Pentru o protectie buna a pielii expertii recomanda minim SPF 15, deci, trebuie adaugate cantitati generoase de filtre minerale.

Un produs recomandat pentru copii si bebelusi este Protectie solara bio pentru bebe si copii cu SPF45, Eco Cosmetics. Am utilizat aceasta crema pe pielea fetitei mele de 5 luni cand eram in Grecia si n-am avut nicio problema desi ne mai prindea ora 12-13 inca pe plaja. Este o crema densa, foarte spornica (ajunge vreo 2 ani) si laudata de multe mamici.

http://rosebeauty.ro/Cosmetice-BIO-Ten/Protectie-Solara-BIO/Protectie-solara-bio-pentru-bebe--copii-SPF45-50ml-Eco-Cosmetics/4131
Protectie solara bebe si copii, Eco Cosmetics
Alte marci de produse pentru protectia solara naurala sunt: Jason, Badger, Gamarde, etc. Unele din produsele lor le gasiti AICI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu