rosebeauty

rosebeauty
Magazinul tau de cosmetice bio, cosmetice naturale, machiaj bio si mineral

joi, 26 iunie 2014

Creme de protectie solara bio testate chiar de noi :)

Cum a venit sezonul estival, a inceput la toata lumea problema protectiei solare, mai ales in randul parintilor dornici sa-si protejeze odraslele de razele binefacatoare dar in acelasi timp si foarte arzatoare pentru pielea lor sensibila.
Se stie ca si uleiurile esentiale extrase din plante pot provoca alergii deci este bine, ca inainte de aplicarea cremei pe tot corpul, sa aplicati o cantitate mica pe o portiune de piele si sa asteptati minim cateva ore pentru a vedea daca persoana este alergica sau sensibila la unele substante. Daca pielea se inroseste sau vedeti modificari la nivelul tegumentului, nu o mai aplicati!
Pentru o protectie eficienta, dermatologii recomanda folosirea unei creme de protectie cu minim SPF 30, mai ales la copii si persoane cu pielea alba sau sensibila. De aceea, din portofoliul magazinului www.rosebeauty.ro am ales cateva creme cu minim SPF 30 care se pot folosi la copii si bebelusi.

Cum printre colegele noastre avem si mamici, le-am intrebat si pe ele care produse bio din gama protectiei solare au fost testate si ce anume le-a placut sau nu.

Mamicile au ales 3 marci cu produse destinate pentru copii si bebelusi:

1. JASON cu Lotiune protectie solara SPF45 pentru intreaga familie
2. Eco Cosmetics cu Protectie solara bio pentru bebe si copii SPF45
3. Lavera cu Crema protectie solara inalta SPF30 pentru bebe si copii

1. JASON - marca din SUA

Lotiune protectie solara FPS45 JASON
Lotiune protectie solara FPS45 pentru intreaga familie, JASON
Aceasta crema marca din SUA este destinata intregii familii, bebelusi peste 6 luni si copii, deci parintii care au copii mai mici de 6 luni nu pot risca sa foloseasca aceasta crema datorita posibilelor alergii care pot aparea de la unele ingrediente. Crema este alba, fluida si se intinde bine pe piele.

Argumente pro :
- SPF 45 este un factor de protectie inalta ce protejeaza  98%  de razele solare
- rezistenta la apa (cam 80 minute)
- nu este o crema grasa
- expira la 18 luni de la deschidere
- este spornica
- cantitate maricica de 113 grame
- lotiune fluida, se absoarbe repede in piele
- nu raman dungi si pete albicioase pe piele
- miros frumos, destul de puternic

Argumente contra:
- nu protejeaza de la aplicare, ci dupa 20-30 minute ceea ce este un dezavantaj pentru cei cu copii mereu energici, pe care trebuie sa-i cremuiesti inainte de a pleca din casa
- nu se poate folosi pentru bebelusi mai mici de 6 luni
- ingrediente controversate: phenoxyethanol, sodium benzoate, dimethicone, alcool
- pretul este destul de mare
- nu este certificata

2. Eco Cosmetics - marca din Germania

crema protectie solara bebelusi copii eco cosmetics
Crema de protectie solara FPS45 pentru bebe si copii, Eco Cosmetics
Este o crema de protectie solara certificata Ecocert, des folosita de mamici pentru bebelusi si copii, este densa, cu miros estompat si placut. Tubul este micut sub forma de flacon airless ce ajuta la pastrarea cremei in igiena maxima.

Argumente pro:
- SPF 45 este un factor de protectie inalta ce protejeaza  98%  de razele solare
- rezistenta la apa
- se poate folosi inca de la nastere, riscul de alergii este foarte mic
- protejeaza inca de la aplicare datorita mineralelor: dioxid de titaniu si oxid de zinc
- miros placut care nu este puternic pentru persoanele sensibile
- foarte spornica, un tub a ajuns chiar si 2 ani pentru 1 copil sau 1 an pentru cei cu 2 copii, desi pe cutie este inscriptionat semnul ca expira dupa 6 luni de la deschidere, unele persoane au folosit-o si dupa acest termen si protectia a fost eficienta si sigura
- certificata ECOCERT
- ingrediente bune, curate
- raportul cantitate-pret-spf este destul de bun

Argumente contra:
- cantitate mica de 50 ml
- expira la 6 luni dupa deschidere
- crema este densa, destul de greu de aplicat
- unele persoane se enerveaza ca pare ca nu intra in piele dar tocmai aici este cheia, crema sta la suprafata pielii si protejeaza de radiatiile UV

3. LAVERA - marca din Germania

crema protectie solara fps30 bebelusi copii lavera
Crema de protectie solara FPS30 pentru bebelusi si copii, Lavera
Aceasta crema este relativ nou aparuta pe piata dar am avut deja curiozitatea s-o testam din plin. Este o crema usor galbuie datorita extractului de galbenele, placut aromata care vine intr-un tub de 75 ml, inscriptionat cu sigla NaTrue.

Argumente pro:
- cantitate ok de 75 ml
- certificat NaTrue
- ingrediente bune, curate
- este rezistenta la apa
- raport bun pentru cantitate-pret-spf
- crema este mai fluida decat cea de la Eco Cosmetics, se absoarbe mai bine in piele
- miros placut
- se poate folosi de la nastere
- protejeaza de razele solare inca de la aplicare

Argumente contra:
- SPF 30 (desi din studii se pare ca protejeaza 97% de razele solare fata de cea cu SPF50 care protejeaza 98%, diferenta este infima, insesizabila)
- nu se absoarbe complet, ramane o pelicula albicioasa pe piele (chiar aceasta si protejeaza pentru ca mineralele continute se comporta ca niste oglinzi micute care reflecta razele soarelui)

Dupa vizionarea acestor argumente, 2 produse ni se par cele mai potrivite pentru pielea copiilor, cremele de la Eco Cosmetics si Lavera. Ambele sunt certificate, cu ingrediente bio, pretul este bun si calitatea germana convinge pe oricine. Ca alegem SPF30 sau 45 nu conteaza asa de mult dupa studiile facute de cercetatori (citeste detalii Aici), conteaza pielea copilului/bebelusului, daca este mai alba sau nu, sensibilitatea acestuia la ingrediente si substante si varsta acestuia.
Lotiunea de la Jason este un produs bun ca si gramaj si pare destinat mai mult adultilor, cu pielea mai putin sensibila si mai putin expusa alergiilor, se poate aplica si copiilor (cei fara probleme dermatologice si peste 6 luni). Chiar daca pare in dezavantaj fata de celelalte 2 produse, Jason ramane o varianta foarte buna comparativ cu produsele comune de protectie de pe piata romaneasca, pline de chimicale periculoase, unele cancerigene si care pe timp indelungat produc dereglari in organism.

Voi ce produse ati alege pentru voi si copiii vostri?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu